De beste WordPress themes voor je blog

Dus je hebt besloten om te gaan bloggen en nu heb je nog een goed thema nodig. In dit artikel laat ik je mijn beste WordPress themes zien voor zowel beginners als gevorderden.

Waar moet je op letten bij WordPress themes?

Het ene theme is het andere niet en er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten voor je een theme kiest voor je WordPress blog.

  • Snelheid
  • Schone code
  • Mogelijkheden

Snelheid spreekt natuurlijk voor zich. Niemand wil 5 seconden wachten voor een pagina is ingeladen. Voor een deel hangt dit af van je webshosting, maar wanneer je een theme hebt vol overbodige code en een slechte structuur helpt dat ook niet mee.

Daarnaast is er een verschil tussen theme’s voor gevorderden en beginners. Hoe meer mogelijkheden, hoe ingewikkelder en hoge steiler de leercurve van een theme.

Pro tip: Download NOOIT gratis themes waar je normaal gesproken voor moet betalen. Deze zijn 9 van de 10 keer geïnfecteerd en zorgen ervoor dat je gehackt wordt.

Gratis WordPress themes voor beginners

Als je net begint heb je misschien nog geen budget voor een premium theme of heb je nog niet de kennis om alle mogelijkheden van een premium theme te benutten. No worries! WordPress heeft voldoende gratis themes die je kunt gebruiken.

Dit zijn mijn favorieten:

Twenty Twelve

Dit theme is inmiddels alweer 4 jaar oud, maar het is nog steeds een toppertje. Perfect voor beginners, supersnel en schone code.

twentytwelve-theme

>>> Download Twenty Twelve

GeneratePress

Prachtige en hele cleane theme die zowel gratis als premium verkrijgbaar is. Ik heb ‘m zelf ook! 😉

generatepress

>>> Download GeneratePress

Betaalde premium WordPress themes

Als je meer mogelijkheden zoekt zoals bijvoorbeeld een ingebouwd systeem voor het tonen van advertenties, dan zul je een premium theme moeten kopen. Deze zitten vaak vol met extra opties en de makers bieden uitgebreide support. Je staat er dus niet alleen voor.

Hieronder mijn favoriete premium themes voor blogs:

Ad Sense Theme

Ad Sense van MyThemeShop.com is zijn gewicht in goud waard! Je mag hem onbeperkt gebruiken, dus als je een nieuwe website wilt maken kan dat met het zelfde theme.

De grote voordelen van het Ad Sense theme, zijn de simpel te integreren advertenties (geld!) en de Ad Blocker Detector.

adsense mythemeshop theme

>>> Download Ad-Sense Theme

Newspaper

Newspaper is een van de meest verkochte magazine themes op Themeforest en terecht. Deze theme ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook nog eens razendsnel. Veel ingebouwde functies zoals advertentiebeheer en reviews.

newspaper theme

>>> Download Newspaper theme

Schema (snelste WordPress theme ooit)

De makers van Schema claimen dat dit het snelste WordPress theme ooit is en dat is mooi, want hoe sneller je theme hoe groter kleiner de kans dat bezoekers je website weg klikken voor deze überhaupt is ingeladen! Ook Schema heeft een ingebouwd review systeem, advertentie management en alles wat je mag verwachten van een een premium theme.

schema-wordpress-theme

>>> Download Schema

Vragen over WordPress themes?

Mocht je vragen hebben over bepaalde WP themes, stel ze dan gerust in de comments. Aanvullingen zijn natuurlijk ook welkom!