€100,- per dag met bloggen, perfect voor beginners

Geld verdienen met bloggen? Lees dit! Toen ik begon had ik weinig geld om te investeren, dus ik moest op zoek naar iets waarbij ik iets kon maken vanuit het niets.

Dit was een van de eerste methodes die voor mij werkte en gebruik het nog steeds af en toe als ik een leuk idee heb.

Waarom?

Wanneer je eenmaal weet hoe het werkt, kun je oneindig websites/blogs maken op een hele snelle manier. Sommige zullen geld opleveren en andere niet, maar je bouwt zelf iets op en de money makers blijven meestal ook geld opleveren.

Maar ik kan helemaal geen websites bouwen!

Veel mensen denken dat ze nooit geld kunnen verdienen op internet, omdat ze niet weten hoe ze een website moeten maken of hoe ze website moeten laten scoren in Google.

Nou… als jij internet marketing altijd al hebt willen proberen, maar je niet wist waar je moest beginnen… dan heb je geluk. Dit namelijk iets dat jij kunt doen:

  • Met weinig tot geen technische kennis (had ik ook niet toen ik begon)
  • Zonder programmeer of SEO kennis (had ik ook niet toen ik begon)
  • Zonder ervaring met het runnen van een website (had ik ook niet toen ik begon)
  • Ongeveer €100 opstart geld (mag meer of minder zijn, maar dit is wat ik adviseer)

Vaak leveren de meest eenvoudige ideeën het meeste geld op en dit is een goed voorbeeld van hoe je een simpel idee uit kan laten groeien tot een winstgevende online business. Zonder trucjes, met alleen hard werken.

Dit is wat je moet doen:

1. Kies een populaire nichemarkt

Een niche is niks anders dan een bepaalde marktsector en er zijn een aantal markten die enorm populair zijn. Deze markten worden ook wel Evergreens genoemd. Zeg maar de Golden Oldies.

Wanneer je een niche gaat kiezen moet je 2 dingen in je achterhoofd houden:

Is dit een niche met veel affiliate producten en diensten waar veel vraag naar is?

Je wilt geen niche kiezen, die een tijdelijke trend is of waar weinig vraag naar is. Zoek dus iets met potentie voor de langere termijn.. Bijvoorbeeld afvallen of dating. Mensen willen altijd dunner en gelukkiger worden.

Er zal geen tekort zijn aan consumenten die actief op zoek zijn naar dit soort producten en diensten. Kies een brede markt uit en niet iets heel specifieks zoals een bepaald trendy dieet, dat snel weer voorbij gaat.

Is de uitbetaling op deze affiliate producten en diensten hoog genoeg?

Je wilt namelijk niet al die moeite doen om straks maar een eurootje per conversie uitbetaald te krijgen.

Kijk voor affiliate producten op affiliate netwerken als:

2. Bouw je website

Koop goede webhosting.

Kies een domeinnaam.

>>> Klik hier voor een eenvoudige handleiding om je eerste website te maken.

Kies een review theme voor WordPress. Hier vind je mijn favoriete WordPress themes, maar je bent natuurlijk vrij om te kiezen.

Schrijf 5 review artikelen. Maak ze uniek en het liefst op basis van je eigen ervaring met het product op de dienst. Als je lui bent, kies herschrijf dan bestaande artikelen.

Plaats affiliatelinks op de juiste plaatsen, waarbij je linkt naar het product of de dienst met jouw unieke link.

3. Promoot je website

Dit kun je op een hele hoop manieren doen, maar een makkelijke manier om te beginnen is door te zoeken in Google.

Benodigd: Google Zoeken (100% gratis)

Ga naar Google en type een zoekwoord in dat te maken heeft met jouw niche of producten/diensten waar je reviews over hebt geschreven. Als het een zin is zet deze dan tussen aanhalingstekens.

Klik op  Zoekhulpmiddelen onder het zoekveld

Verander Elke periode naar Afgelopen 24 uur

Verander Gesorteerd op relevantie naar Gesorteerd op datum voor de meest recente resultaten

Wanneer je Facebook (of een andere site) wilt doorzoeken kun je dit ook doen in Google door het volgende in te typen:

“jouw zoekwoord” site:facebook.com

Vind relevante plaatsen waar gepraat wordt over jouw product en niche en voeg waardevolle reacties toe. Als je echt iets toevoegt aan de discussie is er niks mis mee om de link naar jouw review te vermelden.

Ga niet alleen je link spammen, want daar schiet je niks mee op. Altijd onderbouwen met een waardevolle reactie en altijd rechtstreeks linken naar een review artikel.

4. Blijf consistent

Populaire niches zullen veel Google resultaten opleveren. Veel van die resultaten zullen van nieuws- of persberichten komen, maat ook van blogs en fora. Wanneer je minder dan 50 goede mogelijkheden per dag hebt om te je links te vermelden, overweeg dan om meer zoekopdrachten te testen of extra producten te reviewen op je website.

Doe dit elke dag een uurtje. Begin altijd bovenaan de lijst, want dan is de kans het grootst dat je de eerste bent die reageert, wat weer resulteert in meer kliks.

Niet alle zoekresultaten zullen de mogelijkheid geven om te reageren en je link erbij te zetten, maar bij de meeste blogs en fora heb je de kans om een reactie achter te laten en dus de lezers te laten klikken op jouw link.

Tips voor het plaatsen van reacties op blogs en fora

Neem de tijd om een goede reactie te schrijven en probeer deze toe te spitsen op de inhoud van het bericht waar jij op reageert.

Dit zorgt niet alleen voor meer kliks, maar verkleint ook de kans dat je bericht wordt gezien als spam en dus wordt verwijderd.

Als je een reactie plaatst, schrijf dan niet alleen; “Hoi, bezoek mijn website” want dat is super spammy. Niemand gaat daar op klikken en waarschijnlijk wordt hij binnen 24 uur verwijderd.

Dus stel dat je een fitness website hebt gemaakt en een review hebt geschreven over een apparaat waarmee je buikspieren traint. Dan zou je als volgt kunnen reageren op een artikel dat gaat over buikspiertraining:

Herkenbaar! 4 maanden geleden zat ik in hetzelfde schuitje. Ik  zag door de bomen het bos niet meer en werd er een beetje moedeloos van. Uiteindelijk kwam ik bij een review uit van iemand die goeie resultaten had behaalt met [NAAM PRODUCT]. Dus ik heb ‘m zelf ook aangeschaft en ben superblij met de resultaten. Mijn buik is echt een stuk strakker geworden sinds ik ben begonnen.  Hier de link naar de review waar ik het over had, voor de mensen die het willen lezen: [LINK NAAR JOUW REVIEW]

Onthoud dat hoe meer reviews je schrijft hoe meer bezoekers je kunt trekken en hoe meer omzet je kunt maken.

5. Stiekem scoren in Google

Het mooie van deze methode is dat je niet afhankelijk bent van zoekmachine optimalisatie (SEO), want je stuurt bezoekers rechtstreeks naar je website vanuit de reacties die je plaatst.

Maar alleen al door het opzetten van jouw website en het creëren van content (reviews) zul je uiteindelijk opgepikt worden door Google. Het is zelfs heel goed mogelijk dat jouw reacties op fora en blogs gaan scoren in Google.

Daarnaast kun je nog een stapje verder gaan en zogenaamde longtail zoekwoorden achterhalen, hierover nieuwe content schrijven en linken naar je reviewpagina’s. Hiervoor heb je wel wat SEO kennis nodig, maar die kennis is overal vrij verkrijgbaar.

Conclusie

Het bouwen van een website en daar geld mee verdienen is voor iedereen haalbaar. Hoeveel je uiteindelijk gaat verdienen heeft vooral te maken met je eigen inzet.

Daarnaast kun je deze methode zo vaak herhalen als je wilt. Zeker met een goed webhosting pakket waar je meerdere websites op kun bouwen.

Doordat je rechtstreeks naar je reviews linkt kun je vrijwel direct kliks en omzet genereren en naarmate je dit vaker doet zal er ook passief geld binnenkomen op eerder geplaatste reacties. Je hoeft dus geen maanden te wachten tot Google je website heeft opgepikt.

Veelgestelde vragen:

  1. V) Wanneer begin ik geld te verdienen? A) Meestal begin je na een week consequent reacties plaatsen de eerste bezoekers te zien en hopelijk je eerste omzet.
  2. V) Hoeveel kan ik verdienen? A) Er zijn heel veel mensen die hier tussen de €10 en €200 per dag mee verdienen.
  3. V) Ik heb nog nooit een website gemaakt, hoe doe ik dat? A) Volg deze handleiding
  4. V) Welk webhostingpakket moet ik nemen? Dit is het beste en voordeligste dat er te koop is…
  5. V) Mijn reacties worden steeds verwijderd en ik word gebanned, wat moet ik doen? A) Blijf proberen en kies andere websites uit. Zorg ervoor dat je waarde toevoegt en niet spammy overkomt. Plaats eerst wat gewone reacties en zet pas in de 3e of 4e jouw link.

Vragen of jouw website delen?

Zet ze hieronder in de reacties! 😉