Geld verdienen met je blog door advertenties en affiliate marketing

Geld verdienen met je blog? Wanneer jij de Handleiding: Bouw binnen een half uur jouw eigen money blog hebt gevolgd, dan ben je nu klaar om je blog te “monetizen”. Dit betekent dat het tijd is om advertenties te plaatsen en affiliatelinks.

Zodra bezoekers op jouw advertenties klikken… dan rinkelt de kassa!

In deze tutorial laat ik je exact zien hoe jij geld kunt verdienen met jouw blog. Je kunt me stap voor stap volgen en ik houd niks achter.

Geld verdienen met advertenties

Google Adsense is veruit het bekendste advertentienetwerk en kan je behoorlijk wat geld opleveren wanneer 1 van je nieuwsberichten viral gaat en veel bezoekers trekt. De bezoekers lezen jouw artikel en een bepaald deel van die bezoekers zal op een advertentie klikken. Deze kliks leveren jou geld op!

Klik hier om een account aan te maken bij Google Adsense.

adsense account aanmaken

Alsvoorbeeld gaan we de advertentie toevoegen voor de Header. Deze komt op je website naast je logo.

Login en klik op Mijn advertenties en daarna op Nieuw advertentieblok.

ad sense advertentieblok

Vul daarna de naam in voor je advertentie. Kies het formaat 728×90. Zet advertentietype op Tekst- en display advertenties. Kies bij Advertentiestijl maken de kleuren en lettertypes die het beste bij jouw website passen en klik op Opslaan en code ophalen.

Aangepaste kanalen en back-up advertenties hoef je niets mee te doen.

ad sense blok instellingen

Je krijgt nu een pop-up met daarin de advertentiecode. Kopieer deze door de code te selecteren en op je toetsenbord Crtl+c te drukken of Rechtermuisknop > Kopiëren.

adsense code

Ga nu naar het dashboard van je website, klik op Weergave > Theme options > Ad Management. Plak de gekopieerde code in het bovenste vak.

In dit voorbeeld ga ik er vanuit dat je een theme hebt gekozen van MyThemeShop, zoals het Ad-Sense Theme. Als je een ander theme gebruikt, raadpleeg dan de handleiding van dat theme voor het toevoegen van de code.

adsense toevoegen aan wordpress

Hetzelfde kun je doen voor de andere advertentieruimtes, maar let op de verschillende formaten. Kijk hiervoor ook in de handleiding van het thema. Of vraag de helpdesk van MyThemeShop.

Andere advertentienetwerken

Je hebt nu advertenties van Google op je website staan en ieder keer als er iemand op klikt krijg jij betaald. Zo zijn er ook nog andere netwerken die je kunt gebruiken zoals:

Deze netwerken worden ook wel Native Advertsing netwerken genoemd. Ze zijn minder geschikt om tussen de tekst van je nieuws bericht te zetten, maar HEEL geschikt om onder je artikelen te plaatsen of in je zijbalk als widget. Al deze netwerken bieden ondersteuning bij de integratie op jouw website, maar ook de helpdesk van je theme kan je hierbij helpen.

Geld verdienen met affiliate links

Advertenties zijn leuk, maar met het plaatsen van affiliatelinks kun je pas echt dikke knaken pakken! 😉

Stel dat jij ervoor gekozen hebt om te bloggen over fitness voor vrouwen. Dan kun je naast jouw informatieve artikelen over oefeningen die ze kunnen doen, hoe je sneller kunt afvallen, etc. natuurlijk ook reviews plaatsen over fitness- en afslankproducten.

En nu is het mooie dat er bedrijven zijn die JOU betalen als jij ze nieuwe klanten stuurt om die producten te kopen. Dit heet affiliate marketing.

affiliate-marketing uitleg
Bron: Daisycon

Stap 1: Aanmelden bij een affiliate netwerk

Om toegang te krijgen tot producten en diensten om te promoten, zul jij je aan moeten melden bij zogenaamde affiliate netwerken. Dit zijn marktplaatsen voor mensen zo als jij en bedrijven die betalen voor nieuwe klanten.

Hier wat voorbeelden van een aantal affiliatenetwerken en bedrijven met een affiliateprogramma:

  • Daisycon (Groot netwerk met veel verschillende campagnes)
  • Zanox (Europees marktleider met veel verschillende campagnes)
  • Bol.com (Eigen programma met alle Bol.com producten)
  • PayPro (informatieproducten)
  • Plus 500 (Eigen affiliate programma voor als je bijvoorbeeld blogt over beleggen)

Stap 2: Product of dienst uitkiezen

Laten we als voorbeeld even PayPro nemen. Maak een account aan via deze link. Log vervolgens in en klik op Affiliate Campagnes.

paypro-campagnes.

Op het volgende scherm kun  je door de categorieën bladeren of zoeken op trefwoord. Ik zoek in dit voorbeeld op fitness en kom een campagne tegen die €40,00 uitbetaald voor ieder verkocht product.

paypro-commissie

Klik nu op het product en je krijgt ene pop-up te zien met daarin jouw unieke affiliate link. Kopieer de lik en plaats hem op relevante plaatsen op jouw blog.

paypro-link

Deze link kun je nu overal op je blog gebruiken, door een stukje tekst te selecteren en vervolgens op het ketting icoontje te klikken in de editor.

paypro-link-plaatsen

Stap 3: Geld verdienen!

Zodra iemand op jouw unieke link klikt, registreert het affiliate netwerk dit en wanneer die bezoeker besluit te kopen verdien jij in dit geval €40,00 🙂

Tot slot

Advertenties en affiliate marketing zijn de twee beste manieren om geld te verdienen met jouw blog. Neem je tijd voor het uitzoeken van het product dat je gaat promoten en probeer om de verhouding tussen waardevolle artikelen en promoties gezond te houden (80/20). Dus voor iedere 10 artikelen reken je 2 promotie artikelen.

Now get that money!